Persoane interesate

vineri, 29 iulie 2011

Margarete !!!

Hei ! Ma gandeam despre ce as putea sa scriu  in postarea de azi si nu-mi venea nimic in minte . Nu mai vroiam sa scriu tot despre Twilight , sa nu va plictisesc . Asa ca am scris si eu pe Google numele unei flori . Si anume , Margareta . Ma fascineaza legendele legate de flori . Asa ca am gasit o chestie foarte interesanta despre ele :

 
            Cu multe milioane de ani in urma, se spune ca stelele traiau pe pamat: intr-o noapte la fel ca oricare alta, ele au disparut, pentru a rasari apoi pe bolta cereasca.
In locul lor au aparut margaretele, considerate de atunci stelele pamantului
Numele latin al margaretei deriva din bellus (gratios). Denumirea ei in engleza este „Daisy”, ce deriva din day’s eye, aduca „Ochiul zilei”: nu intamplator, deoarece margaretele se deschid la rasaritul soarelui si isi inchd petalele cand acesta apune. in mitologia nordica margareta este floarea sacra, deoarece apartinea zeitei primaverii, Ostara.
               In Evul Mediu, femeia castelana recunostea in mod public faptul ca accepta iubirea unui cavaler cand ii permitea acestuia sa-si orneze scutul cu doua margarete. Opus este mesajul prin care femeile care nu erau sigure de afectiunea barbatului iubit, isi impodobeau fruntea cu margarete.
In simbologia crestina, pajistile pline cu margarete inflorite reprezinta Paradisul, inocenta si eterna candoare a lui Iisus, a Fecioarei Maria si a altor fiinte sfinte.
               Margareta a fost o floare foarte iubita de regi. Cand Marguerite de Valois, sora Lui Francisc I s-a casatorit cu Emanuelle di Savoia, s-a prezentat la curte cu un cos cu margarete.  Ludovic al IX-lea al Frantei aprecia atat de mult aceasta floare incat si-a comandat un inel reprezentativcu trei simboluri: crucifixul, pentru credinta sa religioasa, crinul, pentru Franta si margareta pentru sotia sa, Margareta de Proventa.Margareta de Anjou, sotia lui Henric al VI-lea, rege al Angliei, recunoscuta pentru faptul ca a condus cu mana de fier Casa Lancaster in Razboiul celor Doua Roze, era vestita pentru obiceiul ei de a broda margarete pe hainele curtezanilor sai: deschise, indicau viata, inchise simbolizau puritatea.
                Se spune ca margaretele au proprietati profetice. si in zilele noastre indragostitii le smulg petalele, una cate una, pentru a sti daca iubirea lor este impartasita. Reprezinta simbolul simplitatii, a prospetimii si a puritatii. Margareta este un compliment adus frunmusetii, motiv pentru care ar trebui oferite oricand unei femei, chiar  fara un motiv aparte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu